Dirigent


Sinds Januari 2010 is Richard Schroevers aangesteld als dirigent van de Gastels Fanfare en sinds vorig jaar ook als dirigent van het leerlingen orkest.
Zijn ontembare enthousiasme zal Gastels Fanfare zeker ten goede komen.
Hieronder volgt zijn muzikale verleden tot nu toe.

Richard is zijn muzikale loopbaan begonnen bij muziekvereniging Vlijt en Volharding in Oost-Souburg op euphonium.

Nadat hij was gaan studeren in Tilburg kwam hij terecht bij harmonie Sophias' Vereeniging uit Loon op Zand, een gevestigd orkest waarmee Richard als muzikant een aantal geslaagde tournees meemaakte, waaronder Italie en de concertserie Verrassende Ontmoetingen in de concertzaal in Tilburg. Tevens is Richard als muzikant verbonden geweest bij Het Brabants Harmonie Orkest, Vakantie Orkest Ad-Hoc (Breda) op dit moment is hij actief als muzikant bij de Phoenix uit Wateringen.

Als dirigent is Richard begonnen bij het leerlingenorkest van muziekvereniging Concordia Berghem na 2 jaar is hij overgestapt naar het leerlingenorkest van de Phoenix uit Wateringen, hiermee heeft hij op het Sastival met het kleinste orkest van de dag een mooie 3 plaats behaald tussen gerenommeerde jeugd/leerlingenorkesten. Tevens is Richard dirigent geweest van muziekvereniging Con Amore uit Hoedekenskerke, en De Kleine-Trompetter Wilhelmina uit Abbenbroek.

Met laatstgenoemde heeft hij mooie projecten neer weten te zetten, een concert met rockband op de Paardenmarkt te Heenvliet, en het project music meets art, waarbij een tweetal kunstenaressen tijdens een concert een groot doek beschilderde met als inspiratiebron de muziek. Ook met de KT-W behaalde Richard een uitstekend resultaat op het knfm-concours te Zaandam.
Richard volgt prive lessen muziektheorie bij Henne Stoel.


Voor meer informatie, kijk op www.richardschroevers.nl.